Työvoimahakuaikaa on jäljellä enää muutama päivä! Hae viimeistään sunnuntaina 24.6. Kompassissa tai lähettämällä sähköpostia osoitteella tyovoima@2018.finncon.org.

Mukaan kaivataan yhä erityisesti järjestyksenvalvojia, mutta hommaa löytyy muillekin. Vastineeksi työpanoksestaan saa mm. paidan ja lounaan, kunhan tietyt tuntimäärät ylittyvät.

Ohjelmasta on tullut jonkin verran kyselyitä. Se pyritään julkaisemaan mahdollisimman pian, mutta valitettavasti se ei ehdi maailmalle ennen työvoimahaun sulkeutumista. Ohjelma ja työvuorot tehdään kuitenkin toisiaan silmällä pitäen siten, että myös ohjelmanpitäjät voivat halutessaan ilmoittautua työvoimaksi.

Lisätietoa

Finnconin naamiaiset järjestetään lauantaina 14.7. klo 16! Ilmoittadu mukaan osallistujaksi sähköpostitse osoitteeseen sirpapahkuri(at)cms.finncon.org. Ilmoitathan viestissä yhteystietosi (nimi, syntymäaika, sähköpostiosoite, puhelinnumero) ja cossaamasi hahmon tiedot (hahmon nimi/mistä sarjasta, kirjasta yms. hahmo on). Ilmoittautumiset viimeistään perjantain 13.7. aikana!

Palkinnot jaetaan samana iltana conin iltabileissä.

Lisätietoa

Kesä on retkeilyn aikaa – retken luonteeseen katsomatta. Turkulaisen Grus Grus -teatterin kesään kuuluu Huviretki tienpientareelle. Stalker-klassikon Grus Grusin ensiesitys on Finncon-sunnuntai-illalla 15. heinäkuuta. Paikka on salainen, mutta matkalle lähdetään Turun keskustasta. Itse stalkerin voi tavata myös Finncon-alueella hämyisessä teltassaan, ja häneltä voi hankkia myös lippunsa vyöhykematkalle.

Lisätietoa (Grus Grusin sivuilla)

 

 

(Kuva: Jussi Virkkumaa)

Finncon ei olisi Finncon ilman iltabileitä!

Conin viralliset iltabileet järjestetään lauantaina 14.7. Panimoravintola Koulussa. Luvassa on muun muassa naamiaisten palkintojenjako, kirjajulkkareita sekä muuta asiaankuuluvaa ohjelmaa.

Mikäli on kaupungissa jo perjantaina, voi saapua Cosmic Comic Cafessa pidettäviin epävirallisiin etkoihin.

Lisätietoa

Maria Turtschaninoffille on myönnetty ruotsalaisen Längmanska kulturfondenin Finlandspris tunnustuksena hänen tekemästään työstään suomenruotsalaisen kirjallisuuden hyväksi.

Turtschaninoff on säätiön mukaan uudistanut merkittävästi suomenruotsalaista nuortenfantasiaa ja tehnyt sitä tunnetuksi maailmalla. Työssään hän käsittelee taitavasti esimerkiksi sukupuolta, identiteettiä ja suuria tunteita, sekä yhdistelee tuttua ja vierasta fantasiaympäristössä.

Längmanska kulturfonden on suomalaissyntyisen, Ruotsiin 1800-luvulla muuttaneen puutavarakauppias Erik Johan Längman testamenttiin pohjaava säätiö. Samaan aikaan Turtscahaninoffin kanssa palkittiin myös kirjailija Kaj Korkea-aho.

Finncon 2018:n conitea onnittelee kirjailijoita!

Lisätietoa (ruotsiksi)

Kustantaja! Haluatko kirjailijallesi lisänäkyvyyttä Finnconissa?

Varauksia Finncon 2018:n signeerauspöydälle otetaan nyt vastaan. Pisteelle varataan myös tilaa signeerauksen yhteydessä tapahtuvalle kustantajan omalle kirjamyynnille.

Signeerauspöydän aikataulusta tiedotetaan nettisivuilla ja ohjelmakirjassa muun ohjelman tapaan. Tarjous on suunnattu niille kustantajille, jotka muutenkin ovat edustettuna tapahtumassa.

Ota yhteyttä osoitteella ohjelma@2018.finncon.org.

Lisätietoa

Finncon 2018 hakee vapaaehtoistyövoimaa! Mukaan tarvitaan vapaaehtoisia myyntitehtävistä roudailuun, eikä aiempaa kokemusta välttämättä tarvita. Hae mukaan luomalla Kompassi-tunnukset – mikäli sinulla ei sellaisia jo ole – ja täyttämällä hakukaavake täällä.

Työvoimahaku päättyy 24. kesäkuuta. Työvoimaa koskeviin kysymyksiin vastaa työvoimavastaava Taru Hyvönen osoitteesta tyovoima@2018.finncon.org.

Finncon 2018:n ohjelmahaun deadline on tämän kuun lopussa eli aikaa tehdä ehdotuksia on vielä runsas viikko. Ohjelmia on saapunut jo mukavasti, josta kaikille ehdotuksia lähettäneille suuri kiitos.

Äärimmäisen harva toistaiseksi lähetetty ohjelmaehdotus kuitenkaan käsittelee sitä mitä genressä tapahtuu juuri nyt, tai tähystäisi sen tulevaisuuteen.

Jos mielessäsi siis on ohjelma, joka käsittelisi jotain genressä tapahtuvaa asiaa elokuvan, sarjakuvan tai kirjallisuuden puolella niin sanotusti ajan hermolla, nyt on oikea hetki ehdottaa sitä.

Kuten tähänkin saakka, etusijalla ovat ohjelmat jonka ehdottaja voi itse koota. Osoite johon ohjelmaehdotukset lähetetään on ohjelma@2018.finncon.org.

Tarkemmat ohjeet siitä, mitä tietoja ohjelmasta halutaan, löytyvät täältä.

Suomen science fiction- ja fantasiatutkimuksen seura Finfar järjestää ennen conia 12.-13.7. opiskelijoille ja tutkijoille suunnatun Fantastisen tekstityöpajan, jonne haetaan nyt osallistujapapereita.

Osallistua voivat kaikki kandityötään tekevistä opiskelijoista jo väitelleisiin tutkijoihin. Paperit tulee toimittaa Jyrki Korpualle 3.6. mennessä osoitteeseen jyrki.korpua@oulu.fi. Tekstityöpajan lisäksi Finfar organisoi myös conviikonlopulle akateemisen ohjelmalinjan, joka on avoin kaikille conin osallistujille.

Lisätietoa