Finncon 2018:n ohjelmahaku on avautunut. Tapahtuman löyhänä teemana on tänä vuonna ”Kohtaamisia”. Etusijalla ovat valmiit ohjelmanumerot, jonka ehdottaja voi itse koota, ja jolle on olemassa vetäjä ja osallistujat.

Voit ilmoittaa ohjelman luomalla tunnuksen Kompassi-järjestelmään tai lähettämällä meille sähköpostia. Ohjelmahaku umpeutuu 31.5.

Lisätietoa

 

 

 

Turun yliopiston Feeniks-kirjasto järjestää 16. toukokuuta fantasiakirjakierroksen varastojensa uumeniin. Kierroksella tutustutaan 1900–1970-luvuilla julkaistuihin kotimaisiin genrekirjoihin ja varhaiseen käännösfantasiaan.

Tilaa kierroksella on rajatusti, eli ilmoittautua kannattaa siis pian. Paikka on Yliopistonmäellä aivan samoilla kulmilla kuin se missä kesän Finncon järjestetään.

Lisätietoa:
http://www.utu.fi/fi/yksikot/kirjasto/ajankohtaista/uutiset/Sivut/fantasiakierros.aspx

 

Tämän vuoden Atorox-ehdokaslista on julkaistu. Listalla on tällä kertaa kaikkiaan 23 novellia 20 kirjoittajalta. Aikaa ilmoittautua äänestäjäksi on vielä maaliskuun loppuun, ja äänensä tulee antaa viimeistään 31. toukokuuta.

Atorox-palkinto myönnetään parhaalle menneenä vuonna ensimmäistä kertaa julkaistulle scifi- tai fantasianovellille. Äänestys on avoin kaikille kiinnostuneille ainoana velvoitteenaan listalla olevien novellin lukeminen ennen äänestämistä. Ehdokasnovellit toimitetaan äänestäjäksi ilmoittautuneille sähköisesti.

Äänestys ratkeaa Turun Finnconissa 14.7.2018.

Lisätietoa

Ilmoittautumiset: atorox2018 (at) tsfs (piste) fi

Finnconin kunniavieras Maria Turtschaninoff on voittanut ranskalaisen Elbakin-palinnon. Suomessakin useita palkintoja kerännyt Turtschaninoffin Maresi-teos palkittiin nuorille aikuisille suunnatun käännetyn fantasiakirjallisuuden sarjassa. Teos on julkaistu ranskaksi viime keväällä, ja sen on kääntänyt Johanna Kuningas.

Elbakin on ranskalainen fantasiasivusto. Vuosittain jakamillaan palkinnoillaan se pyrkii nostamaan laajempaan tietoisuuteen ansioituneita fantasiaromaaneja.

Conitea onnittelee kirjailijaa!

Uutinen Elbakin-sivustolla (ranskaksi)

Kuva: Niklas Sandström

Vaalit menivät jo, mutta uusi äänenkäyttötilaisuus alkaa pian olla käsillä. Novan tavoin varma kevään merkki on Atorox-äänestys, jonka kärkikymmenikkö myöskin julkistetaan kesän Finnconissa.

Atorox on Turun Science Fiction Seuran vuodesta 1983 jakama palkinto parhaalle edellisvuonna julkaistulle scifi- tai fantasianovellille. Esiraati lukee kaikki edellisenä vuonna ilmestyneet novellit, ja päättää muilta tulleet ehdotukset apunaan finalistit. Näistä fandom äänestää kärkikymmenikön. Äänestäjäksi saavat tuttuun tapaan ilmoittautua kaikki, jotka haluavat lukea robotinpääpystiä tavoittelevat parisenkymmentä finalistitekstiä.

Ehdokasasettelu vuonna 2017 julkaistuista scifi- ja fantasianovelleista on auki vielä puolitoista kuukautta eli 15.3. saakka. Äänestäjien ja raatien ilmoittautuminen päättyy 31. maaliskuuta. Tekstit toimitetaan osallistuville sähköisesti maaliskuun lopussa, ja äänestysaikaa on toukokuun loppuun.

Lisää tietoa Atoroxin kuvioista saa Turun Science Fiction Seuran sivuilta ja TSFS:n Atorox-vastaavalta Anna Mattilalta osoitteesta atorox2018@tsfs.fi. Tähän osoitteeseen hoidetaan myös novellien ehdottaminen ja äänestäjäksi ilmoittautuminen.

TSFS:n sivuilla on listaus kaikista viime vuonna julkaistuista novelleista hommaa helpottamassa. Jos listauksesta vaikuttaa puuttuvan jokin viime vuonna ensi kertaa julkaistu novelli, siitä kannattaa ilmoittaa mahdollisimman pian niin ikään tuohon samaan Atorox-sähköpostiin.

Kisan etenemistä voi seurata myös Facebook-tapahtumassa.

Vuotuinen tieteis- ja fantasianovellikirjoituskilpailu Nova on täällä taas! Suomen tieteis- ja fantasiakirjoittajien, Turun Science Fiction Seuran ja Turun yliopiston tieteiskulttuurikabinetin järjestämä kilpailu palaa tavalliseen aikatauluunsa ratketen kesän Finnconissa.

Kilpailu on tarkoitettu aloitteleville kirjoittajille. Sen tavoitteena on auttaa osallistujia kehittymään kirjoittajina ja nostaa sf/f-kirjoittajakenttään uusia nimiä. Kisatekstit (joita saa olla yksi tai useampi) tulee toimittaa viimeistään sunnuntaina 18. maaliskuuta.

Tarkempaa tietoa kisasta saa kisakutsusta ja myös sääntöihin on syytä perehtyä ennen osallistumista, sillä esiraati tai tuomaristo voi hylätä niitä rikkovan tekstin. Kisasihteeri Taru Hyvösen tavoittaa osoitteesta nova2018 (at) tsfs (piste) fi.

Järjestäjät toivovat innokasta osallistumista ja toivottavat onnea matkaan!

Suomen science fiction- ja fantasiatutkimuksen seura ry Finfar etsii vuoden parasta spekulatiiviseen fiktioon keskittyvää pro gradu -työtä. Kisaan voivat osallistua aihetta tutkivat, suomalaisessa yliopistossa vuonna 2017 hyväksytyt työt.

Lähetetyt gradut arvioi alan tutkijoista koostuva raati, joka kiinnittää huomiota analyysin tarkkuuteen, spefin kontekstin ja teorioiden tuntemukseen ja käsittelyyn, työn kytkeytymiseen oppiaineensa keskeisiin tutkimuskysymyksiin ja kulttuurisiin ja yhteiskunnallisiin konteksteihin sekä tutkimusotteen rohkeuteen ja kekseliäisyyteen. Ehdotuksia saa lähettää 30.1.2018 saakka ja voittajatyö julkistetaan Finnconissa kesällä 2018. Voittajalle on luvassa 200 euron rahapalkinto.

Tarkemmat tiedot kilpailusta Finfarin sivuilla.